Pse nuk kemi gjelbërim themi ne shqipëtarët…

0
257

Pse nuk kemi gjelbërim themi ne shqipëtarët

Duke parë mënyrën si e trajtojmë ambientin dhe vendin që na rrethon detyrohemi të ndiejmë keqardhje për veten për këtë mënyrë jetese dhe për këto veprime të pafalshme ndaj kulturës tonë.
Vendin e bënë një popull dhe jo vendi bënë popullin!
Por duke mar shkas nga shumë shkrime e mbishkrime të publikuara nga miq e bashkëkombas të mi,që këtu në vendin tonë sa hyn në kufi pasi kthehesh nga një vend tjetër i botës të bënë përshtypje gjelbërimi,bimësia,infrastruktura e shumë e shumë të tjera.Por ne edhe atë që na i fal zoti nuk e mirmbajmë e as kujdesemi për të,edhe ato pak pemë që i kanë rezistuar njeriut,motit,dhe individit i shkatrrojmë në një formë apo tjetrën.Të vjen turp të shikosh se në rrënjët e tyre sheh veç bishta cigaresh e mbeturina të tjera të cilat përveçse ndikojnë në tharjen e tyre rrezikojnë edhe ndotjen e ambientit.
Ne duhet të kemi një moto e cila të na udhëheqi në çdo brez, “Të jetosh duhet të lësh të jetojnë”

Përgatiti Anila Ahmataj

Lërrë një Përgjigje

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu