Një vit pa Dritëro Agollin,poetin e tokës dhe njeriut. Shkrimtari Nase Jani shkruan për Dritëro Agollin…

0
171

Dritëro Agolli kjo figurë historike e kombit shqiptar

Një vit pa Dritëro Agollin,poetin e tokës dhe njeriut.
Shkrimtari Nase Jani shkruan për Dritëro Agollin:

Mbeti si mali i Tomorrit,që pret borë,shkrin borë e gjithë shekujt mbetet Tomorr.Dritëro Agolli ftoi njeriun,që të bëhej njeri.
Ftoi të çndershmin që të bëhej i ndershëm.
Ftoi të sotmen që të ishte e ardhmja.
Ftoi të djeshmen që të mos harrohej.
U kujtoi shqiptarëve se Shqipëria e ka emrin Shqipëri dhe se kanë një festë flamuri dhe një festë gjaku të patradhëtuar…

Një aktivitet në nderim të Dritëroit,organizuar nga Kryetari i Shkrimëtarëve dhe Artistëve të Klubit “Drita” Nase Jani në bashkëpunim me familjen e Dritëroit në ambientet e Muzeut Kombëtar nga ku do të përkujtohen veprat dhe arti i Dritëro Agollit.
Një aktivitet, i pari ky për një figurë historike që realizohet pas ndarjes nga jeta të njërit prej artistëve të Kombit Shqiptar.
Ju ftojë të nderojmë këtë figurë historike.
Në datën 4 Janar ora 11:00 Muzeu Kombëtar Tiranë.

Lërrë një Përgjigje

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu