Gjithë jeta e tij ka qënë respekt,dinjitet dhe dashuri

0
166

Gjithë jeta e tij ka qënë respekt,dinjitet dhe dashuri

Ky është gjeniu i veprës shqiptare,shembulli i ajrit,tokës e gjithësisë.
Dritëroi yn! Thoshte dikush mes njerzish,me fjalën e ngrohtë e veprën e artë dëgjohej një zë nga rreshti i parë.
Ishte Margarita Xhepa, nderi i kombit shqiptar.
Lotët e saj kalonin nëpër vargje e preknin lehtë kuptimin e tyre.
Miq,shok e familjar kujtuan me mall e nostalgji Dritëroin e madh,njeriun e veprës së artë.

Muzeu Kombëtar ka qënë, është dhe do të jetë destinacioni i artit dhe artistëve shqiptar nga ku merr frymë jeta dhe vepra e tyre.
Thanas Jani miku i afërm i Dritëro Agollit,njëkohësisht edhe organizator i kësaj ceremonie përkujtimore,drejtues i Klubit “Drita” me qëndër në athinë,e quajti këtë ditë një ditë jo humbjeje por një nga ditët e Dritëroit.
Z.Nase shprehu se Dritëroi është një Naim i kohëve moderrne dhe se pena e vepra e tij do të jenë të pavdekëshme.
Me pjesmarrjen e shumë figurave historike,intelektual e njerëz të artit të ardhur nga qytete te ndryshme si dhe nga jashtë Shqipërisë.
Miq të Dritëroit dhe familjes së tij shprehën kujtimin se Dritëroi do të jetojë në çdo brezë mjafton ta shfletojmë atë.

Përgatiti Anila Ahmataj

Lërrë një Përgjigje

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu